Definiranje proizvodnje u programu Obrt

  

  

1. Kod unosa artikala pozornost obratiti na Vrstu artikala. Za materijal koji se koristi u proizvodnji vrsta je Repro.

2. Za gotov proizvod Vrsta je "Vl. proizvod" i bitno je staviti oznaku na "Normativ materijala", što znači da se taj artikal sastoji od drugih artikala.

3. Nakon unosa svih artikala (gotovih proizvoda i repromaterijala) pristupa se definiranju normativa, tj upisuju se količine materijala potrebne za gotov proizvod.

4. U gornjem primjeru vidi se da se artikal stolica sastoji od jedne daske i deset vida. Dodat ćemo još 4 noge. Odaberemo upis sljedećeg sastojka.

 

5. Dodamo drvene noge komada četiri.

6. I sada vidimo sav materijal potreban za proizvodnju stolice.

7. Prije početka proizvodnje potrebno je izvršiti nabavu potrebnog materijala. Unijeli smo primku koja sadrži sav repromaterijal za proizvodnju.

8. Nakon toga možemo napraviti prodaju stolice. I nakon prihvata program sam napravi "Proizvodnju" (automatsku primku, predatnicu) na temelju definiranih normativa.

9. Pod prijem proizvoda se vidi gotovi proizvod.

10. Pod utrošak materijala se vidi sav potrošeni repromaterijal.

11. I na kraju ako pogledamo stanje poslovnice, vidi se ulaz 4 stolice (koliko ih je bilo na računu), izlaz 4 stolice,  stanje na kraju 0. I utrošak materijala za proizvodnu 4 stolice.

 

 


Ostali KORP programi

Knjigovodstveni program za tvrtke. Robno-materijalno, financijsko knjigovodstvo, saldakonti, fakturiranje, proizvodnja, obračun kamata, uvozna kalkulacija, ulazni računi, izlazni računi, prijava poreza PDV, Prijava poreza na potrošnju pića, ... Veza sa aplikacijom e-Porezna. 
Program za izdavanje računa u maloprodaji. Podržava fiskalizaciju i zadovoljava zakonsku formu računa. Mogućnost izdavanja R1 računa. Povezanost sa ostalim Korp programima. Ispis na POS printer preko LPT, COM ili USB-a porta, ispis na veliki printer.
Program za vodenje recepcijskog poslovanja. Rezervacija, prijem gosta, grafički pregled, statistika, prijave MUP-u i TZ-u, rezervacija za grupe, računi za grupe, aranžmani, izleti, cijenici po partnerima, sezonama, dodatne usluge, veza s barom, restoranom, računi na sobu, ... 
Program za vođenje agencijskog poslovanja. Hotelski smještaj, privatni smještaj, ponude, cijenici za partnere, sezonski cijenici, WEB cijenik, aranžmani, prijave TZ-u i MUP-u, transferi, B2B, WEB katalog, ...